Vișeu de Sus: Profesorul Aurel Ghilezan lansează un nou volum din ”Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”

1 minute de citit
- Publicitate -

Vineri, 1 martie, la ora 12.00, la Casa de Cultură Vișeu de Sus va loc lansarea primelor patru volume ale seriei ”Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”, scrise de profesorul Aurel Ghilezan.

”Prin Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal, profesorul Ghilezan ne învață să apreciem valoarea, oferindu-ne, prin însuși conceptul volumelor, o demonstrație de apreciere, pe care, la rându-i, o merită.

La început de martie, se fac 85 de ani de când Aurel Ghilezan, bănățeanul cu suflet de maramureșan sau maramureșanul nostru născut în Banat, cum ne place să-i spunem, a venit pe lume. (Dintre aceștia, peste 60 i-a petrecut în Maramureșul Voievodal).

Profesor de sport, ziarist, fotograf, scriitor, Ghilezan este, așa cum însuși declară, îndrăgostit de Maramureș și de bogățiile sale; iar oamenii sunt una dintre cele mai de preț bogății. De la această idee a luat ființă seria ”Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”, ce va fi lansată chiar în preajma aniversării autorului, el însuși unul dintre oamenii de seamă ai Maramureșului”, arată Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut