Marți, 13 august, de la ora 18.00, Casa de Cultură din Vișeu de Sus găzduieşte vernisajul expoziției de pictură ”Motive maramureșene” a artistului plastic Dorina Scrindonesi.
Profesor în Vișeu de Sus vreme de aproape două decenii, artistul plastic Dorina Scridonesi (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România) s-a născut în 1951 în orașul Jibou, jud. Sălaj.
A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, Cluj-Napoca – Secția pedagogie și Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București – Secția Muzeologie, fiind repartizatǎ apoi în Vișeu de Sus, locul în care, după cum mărturisește, și-a petrecut “cei mai frumoși ani”.
Din 1992 și-a continuat cariera în Cluj-Napoca dar Vișeul i-a rămas aproape de suflet și revine în fiecare an. „Anul acesta ne face bucuria de a aduce și o selecție de lucrări încărcate de emoții și simboluri, pe care le puteți descoperi pe simezele Casei de Cultură. Vă invităm, așadar, să (re)descoperiți Vișeul și Maramureșul prin ochii și pensula artistului plastic Dorina Scridonesi!”, arată reprezentanţii Centrului Cultural Social Vişeu de Sus.
“Am revenit în orașul în care mi-am petrecut cei mai frumoși ani să deschid această expoziție dedicată Maramureșului, Vișeului. Expoziția am intitulat-o „Motive Maramureșene” și cuprinde 30 de lucrări inspirate exclusiv de spațiul maramureșean: peisaje, arhitecturi cu simbolistică locală, fragmente de arhitectură care redau arta cioplitului în lemn, portaluri și ferestre ale locașurilor de cult, picturi murale ale bisericilor vechi și nu în ultimul rând lucrări inspirate din arta practicată de maramureșence, arta țesăturilor și broderiilor, arta realizată din fibre animale sau vegetale, lână, cânepă sau bumbac. Am considerat că am această datorie de suflet să revin și să restitui orașului ceva din ceea ce el mi-a dăruit cândva”, mărturisește Dorina Scridonesi.
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00-16.00.