Vișeu de Sus – Lansarea celor patru volume ale seriei ”Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”

2 minute de citit
- Publicitate -

”Un scriitor nu îşi ia niciodată vacanţă. Viaţa înseamnă pentru el fie să scrie, fie să se gândească la ce va scrie”. Aceste cuvinte ale lui Eugen Ionescu par a fi fost scrise pentru Aurel Ghilezan. La aniversarea a 85 de ani de viață, în cadrul evenimentului de lansare a celor patru volume ale seriei ”Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”, Ghilezan ne-a promis deja volumul cinci.

Zeci de prieteni, profesori, oameni de cultură, oameni de seamă, așa cum profesorul Ghilezan i-a numit în cuvântul său, i-au fost alături la evenimentul organizat la Casa de Cultură Vișeu de Sus.

Despre Aurel Ghilezan – omul, profesorul, scriitorul, dar și despre cărțile sale, au vorbit : dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, prof. Grigore Coman (fost elev al prof. Ghilezan, în prezent profesor de sport la Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă”), pr. Grigore Andreica (ce a semnat și prefața unuia dintre volumele lansate), parodistul Lucian Perța, scriitorul Gavril Ciuban, prof.univ.dr. Vasile Năsui (elev al prof. Ghilezan din prima sa promoție la liceul vișeuan) și colonel dr. ing. Daniel Mic.

”Pentru contribuția sa deosebită la viața culturală vișeuană”, primarul Vasile Coman i-a oferit sărbătoritului o Diplomă de excelență.

În semn de apreciere a activității sale și a colaborării cu instituția noastră, din partea Centrului Cultural i-am oferit cele patru volume lansate…..varianta ”reeditată”.

Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut