Vișeu de Sus: Împreună prindem curaj – deviza care îndeamnă elevii la comportamente responsabile

3 minute de citit
- Publicitate -

Polițiștii din Vișeu de Sus au desfășurat o activitate informativ-preventivă în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7 din localitate, unde aproximativ 200 de elevi au avut ocazia să înțeleagă că o strângere de mână e mereu mai presus decât indiferența, că adulții din preajma lor sunt alături de ei și nu împotriva lor, dar și că orice situație care contravine prevederilor legale aduce cu ea luarea unor măsuri și implicit, suportarea unor consecințe.

La data de 7 mai, polițiștii au adus în atenția elevilor principalele noțiuni reglementate legal pentru a nu deveni victime sau autori ai infracțiunilor, atât pe stradă sau acasă, cât și în mediul virtual, care sunt limitele răspunderii penale, care sunt modurile de sesizare a faptelor de natură contravențională sau penală și cum este necesar să fie luată atitudine față de comportamente și conduite negative, astfel încât acestea să nu le afecteze adolescența din punct de vedere fizic sau psihologic. De asemenea, elevilor din ciclul primar le-au fost prezentate principalele aspecte legislative privind circulația pe drumurile publice.

”Pornind de la deviza activității, polițiștii au accentuat importanța dezvoltării și menținerii relațiilor de prietenie și înțelegere socială, astfel încât fiecare dintre elevi să aibă un aport important la construirea generației lor. Astfel, în curtea unității de învățământ, printr-o prindere de mână, elevii au putut înțelege că polițiștii sunt mereu în mijlocul lor, fiind pregătiți întotdeauna pentru a-i sprijini și pentru a le conferi siguranța de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Totodată, în cadrul întâlnirii cu elevii, polițiștii au abordat și aspecte referitoare la interdicțiile aduse de legea învățământului preuniversitar, privind comportamentul elevilor în unitatea de învățământ. Dintre acestea reamintim: consumul de tutun, băuturi alcoolice, deţinerea sau consumul de droguri sau alte substanțe interzise în, afișarea unei conduite jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare, manifestarea violenţei în limbaj şi în comportament, precum ș provocarea sau participarea la acte de violenţă.

O parte din succesul activității s-a concretizat când 30 de elevi ai clasei a III-a au obținut permisul de pieton responsabil, ca urmare a testării cunoștințelor teoretice pe linie de circulație rutieră”, menționează IPJ Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut