Vinurile din comerț pot fi periculoase pentru sănătate

1 minute de citit
- Publicitate -

Un nou studiu arată că mai mult de jumătate dintre vinurile disponibile în comerț conțin substanțe chimice toxice, inclusiv 19 pesticide, dintre care șase sunt asociate cu dezvoltarea cancerului.

Rezultatele programului guvernamental de testare a reziduurilor au fost adunate și analizate de Pesticide Action Network UK (PAN UK), o organizație non-profit cu sediul în Brighton, scrie Daily Mail.

Datorită cererii uriașe de vin, pesticidele sunt pulverizate pe vița de vie de către cultivatori pentru a ajuta la îndepărtarea dăunătorilor, cum ar fi insectele și ciupercile. Cu toate acestea, substanțele chimice toxice pot contamina solul, rămân pe struguri și ajung în produsul finit, conform alephnews.ro.

„Iubitorii de vin nu ar trebui să riște să se expună la o serie de pesticide periculoase atunci când le place o băutură”, a spus cercetătorul PAN UK, Nick Mole.

„Adevărata problemă este că pur și simplu nu poți spune după vedere, gust sau miros dacă există reziduuri de pesticide în vinul tău”, a spus Mole pentru MailOnline. Potrivit lui Mole, cel mai sigur mod de a te asigura că nu bei  pesticide împreună cu vinul tău este să „bei organic”.

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut