Vine frigul în Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -
Începând de vineri, 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat în vestul, nordul și centrul țării, unde ploile se vor transforma în lapovițe și ninsori. În sud și est, temperaturile vor rămâne ridicate și, local, se vor semnala averse de ploaie, care ar putea fi însoțite izolat și de descărcări electrice. Valul de căldură care a stabilit numeroase recorduri de temperatură în România se va încheia brusc în regiunile intracarpatice, unde temperaturile vor scădea accentuat începând din noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie).
 Prima dată se va răci în Banat și Crișana, iar în a doua parte a zilei în Transilvania și Maramureș. În aceste regiuni, ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori, în special în zonele de deal și podiș. Temperaturile se vor menține, în general, pozitive, până la orele serii, când aria precipitațiilor se va restrânge. Pe alocuri, în zonele mai înalte, se va depune un strat efemer de zăpadă, cu grosimi de până la câțiva centrimetri. În zonele de munte, mai ales în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, vor predomina ninsorile, iar stratul de zăpadă depus va fi mai consistent.
În același timp, în zonele subcarpatice din nordul Munteniei și al Olteniei, sunt așteptate averse de ploaie, care pe alocuri pot fi însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de precipitații vor atinge 15 – 30 de l/mp, iar izolat 40 – 50 de l/mp, în vest, nord și centru, precum și în zonele montane și subcarpatice din sudul țării. De asemenea, vremea se va menține călduroasă pentru această perioadă în Muntenia, Dobrogea și jumătatea sud-estică a Moldovei, unde temperaturile vor atinge din nou 14 – 17 grade.
- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut