Vești bune pentru Baia Sprie: Lucrări de înlocuire și trecere în subteran a conductelor de gaze și a branșamentelor

2 minute de citit
- Publicitate -

SC Delgaz Grid SA a început o serie de lucrări de înlocuire a conductelor de gaz și a branșamentelor aferente pe mai multe străzi din orașul Baia Sprie. Așadar, s-a intervenit pe trei străzi încă din ziua de luni, 15 aprilie.

”Continuăm munca la optimizarea infrastructurii și a rețelelor de utilități din Baia Sprie. Câștig mare pentru comunitate, investiții care se realizează strategic și cu multă perseverență și insistență către companiile mari de rețele.

SC Delgaz Grid SA a început o serie de lucrări de înlocuire a conductelor de gaz și a branșamentelor aferente pe mai multe străzi din orașul Baia Sprie. Lucrările vor consta în trecerea în subteran a rețelelor prin montarea de conducte de polietilenă, material care are o durată de viață de 50 de ani și eliminarea celor supraterane din metal, total inestetice și aflate într-o stare de degradare accentuată.

Străzile pe care se vor înlocui rețelele sunt situate în partea de sus a orașului, alegerea fiind făcută ținând cont de vechimea și starea acestora. SC Delgaz Grid SA este responsabilă de refacerea zonelor de intervenție, mai puțin pe acele străzi care sunt în prinse în proiecte de reabilitare: Avram Iancu, Lacului și trotuare str. Săsar.

Se va interveni pe 3 pachete de străzi: Avram Iancu, Lacului, 23 August, Săsar, Gutinului, George Coșbuc – parțial, Ștefan cel Mare, Olarilor – tronson 1 – primul pachet. Minerilor, Dealul Minei, Ghioceilor, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Boczor Wolf, Dorobanților, Crișan, 1 Mai – al 2-lea pachet și Izlazului, Nucului, Magnoliei și Forestierului parțial – al 3-lea pachet.

Pe lângă lucrările de înlocuire, beneficiem și de o extindere de rețea pe str. Colonia Eliberării. Aici locuitorii vor beneficia, după o lungă așteptare, de racordare la rețeaua de gaz metan. De asemenea este în faza de proiectare înlocuirea conductelor și branșamentelor de presiune redusă pe str. Câmpului, Plevnei, Ignișului și Crinului. După finalizare se vor licita iar apoi va începe execuția și aici”, a declarat primarul Alin Sebastian Bîrda.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut