Vestea cea mare pentru cei cu pensii sub 1.700 de lei. Programul „Sprijin pentru România” continuă

2 minute de citit
- Publicitate -

Categoriile sociale vulnerabile vor primi pe parcursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la doi luni. Fiecare tichet poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Potrivit Ministerului Investițiilor, ultima tranșă de bani pe voucherele de alimente a fost virată în contul beneficiarilor, între 10 și 13 aprilie, înainte de Paștele Ortodox. Luna aceasta, banii vor intra în perioada 1-10 iunie 2023, potrivit wowbiz.ro.

Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta:

  •  Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.
  •  Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023 .
  • Se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut