Veste bună pentru femeile de până la 45 de ani

1 minute de citit
- Publicitate -

Regulile acordării de vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare urmează să se modifice, potrivit unui proiect de hotărâre pus luni în dezbatere publică de către Ministerul Familiei, astfel încât și cuplurile formate dintr-un cetățean străin și unul român să poată beneficia de bani, nu doar cuplurile formate din cetățeni români, ca acum.

Proiectul de față vizează modificarea HG 1.103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.

De fapt, proiectul de hotărâre va modifica o condiție de eligibilitate și va extinde, practic, lista celor ce vor putea cere bani de la stat pentru proceduri de fertilizare.

Pentru a putea beneficia de banii de la stat, cel puțin unul dintre membrii cuplului infertil (căsătoriți sau nu) va trebui să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Condiția deținerii cetățeniei române și existența domiciliului în România se va aplica și în cazul femeii singure infertile.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut