Vernisajul expoziţiei „Femeia – de la model la artista profesionistă”

2 minute de citit
- Publicitate -

Joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” (strada 1 Mai, nr. 8 ), va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Femeia – de la model la artista profesionistă”, eveniment organizat în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Această expoziție reprezintă o oportunitate unică de a sărbători și de a recunoaște contribuția semnificativă a femeilor la dezvoltarea artei în România, arătând cum au trecut de la postura de modele la artiste profesioniste în contextul cultural al secolelor XIX – XX.
Lucrările de pictură și sculptură expuse ilustrează nu doar frumusețea, expresivitatea și forța creativă a femeilor, ci și lupta și curajul lor de a-și exprima viziunea artistică într-o perioadă în care femeilor le era adesea limitat accesul la educație și cariere artistice.
Evenimentul expozițional este curatoriat de dr. Iulia Mesea, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal Sibiu și  Robert Strebeli, manager al Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”. La deschiderea expoziției vor susține un recital de violă și vioară soții Eszter și Artur Kaganovskiy, renumiți la nivel internațional.
Expoziția face parte din circuitul de vizitare al muzeului în perioada 28 septembrie – 19 noiembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ultima intrare 16.30).

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut