Vernisajul expoziției artistului Dorel Petrehuş „Cine suntem? / Am fost, odată!”

2 minute de citit
- Publicitate -
Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor a găzduit expoziţia personală „CINE SUNTEM? / AM FOST ODATĂ!” cu picturi ce depășesc spațiul clasic al pânzei prin materiale neconvenționale, semnate de artistul Dorel PETREHUŞ.
Expoziția personală a artistului plastic, pictorul Dorel PETREHUȘ, „Cine suntem? / Am fost, odata!”, reprezintă atât o întrebare cât și o afirmație. Creația artistului se naște și se construiește mereu pe întrebări, căutări, incertitudini, dar ceea ce rezultă din aceste permanente chestionări cu sinele, devine o exclamație.
Pictura lui Dorel Petrehuș se situează între spațiul bidimensional creat din contraste cromatice și contraste de factură structurate pe materiale prezente în cultura spațiului tradițional maramureșean, mai precis Țara Lăpușului unde s-a născut artistul, dar și din Țara Oașului. Această aculturație este resimțită în toată creația pictorului prin tematică, abordarea materialelor și crezul ce le susține.
Tridimensionalitatea și experimentalul se regăsesc și în pictobiectele realizate de artist, iar preocuparea pentru cultura populară a făcut parte tot mereu din viața muzeografului Dorel Petrehuș.
Felicitari Dorel Petrehuș!
Expoziția va putea fi vizualizată pe simezele Galeriei Hollósy în perioada 05 – 30 martie 2024.
Conf. univ. dr. Laura Teodora Ghinea, Director Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor şi Președinte U.A.P. Filiala Baia Mare

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut