Val de căldură extremă în Europa. Care sunt cele mai afectate țări

1 minute de citit
- Publicitate -

Valul de căldură din sudul Europei se intensifică de azi, marți, 18 iulie 2023 iar temperaturile vor ajunge și până la 48 de grade Celsius.

Țările care sunt cele mai afectate și amenințate de acest val de căldură sunt Italia, Spania și Grecia, potrivit Agenției Spațiale Europene, transmit BBC și Sky News.

Sudul Europei se află în continuare sub valul de căldură, iar temperaturile din centrul Mediteranei sunt așteptate să atingă cote maxime astăzi. De asemenea, nopțile vor fi la fel de călduroase, însă cu scurte momente de ușurare de la căldura persistentă.

Agenția Spațială Europeană a anunțat că insula italiană Sardinia ar putea înregista 48 de grade Celsius și că unele zone din Italia sunt sub avertismente care anunță că această căldură extremă ar mai putea să se înregistreze pentru încă 10 zile.

„Criza climatică nu este un avertisment. Ea se întâmplă. Îi îndemn pe liderii mondiali să acționeze acum.”, a relatat pe Twitter șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus.

Oamenii ar trebui să se aștepte la fenomente meteorologice mai frecvente și mai intense, dacă temperaturile globale continuă să crească în ritmul actual, a declarat specialistul în climatologie, doctorul Akshay Deoras.

 

A.M.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut