Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca demarează lucrările de proiectare și execuție a Institutului de Inteligență Artificială

1 minute de citit
- Publicitate -

În 14 septembrie 2023, un moment istoric pentru dezvoltarea cercetării, inovării și tehnologiei a avut loc la Cluj-Napoca: semnarea contractului pentru începerea lucrărilor de proiectare și execuție a Institutului de Inteligență Artificială (IA).

Clădirea dedicată Laboratoarelor de Cercetare în Inteligență Artificială va fi amplasată în campusul universitar va găzdui 30 de laboratoare, 15 săli suport, săli de conferințe și spații colaborative, toate fiind dotate cu cele mai avansate facilități de cercetare, echipamente de înaltă performanță și infrastructură IT de ultimă generație!”, transmite UTNC.

„Este un Moment Istoric de rezonanţă internaţională cu profunde implicaţii în viitor! Este primul Institut de Inteligenţă Artificială ce se va construi în Europa! Un alt Institut similar se va contrui în Sidney Australia! Felicitări deosebite domnului rector, prof. univ.dr. ing. şi echipei Domniei sale pentru aceasta Uriasa Performanta stiintifica cu profunde implicaţii într-o multitudine de domenii ale Cunoaşterii!”, arată prof. univ. dr. Petru Dunca de la Centru Universitar Nord Baia Mare.

Contractul a fost câștigat de firma KÉSZ România în asociere cu SDC Proiect SRL.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut