În urmă cu câteva zile, elevii din sudul țării au avut parte de experiențe minunate în Maramureș.
Aceștia au participat la Atelierele „Școlii Rădăcinilor Străbune”, care promovează meșteșugul strămoșesc. Prin intermediul acestor ateliere, copiii au învățat și descoperit multe lucruri interesante legate de județul nostru. De exemeplu, au aflat povestea lânii, au învățat să danseze moroșenește și multe altele.
Pe lângă asta, au vizitat și principalele obiective turistice din județ, cum ar fi Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana sau Cascada Cailor.
„Gazdele minunate și mâncarea delicioasă sunt motivele pentru care am străbătut pentru a doua oară țara de la sud la nord, 620 de km și 14 ore în autocar. Azi, Maramureșul ne-a mai facut un dar. Pe Măriuca Verdeș, care ne-a învățat povestea lânii și dansuri tradiționale maramureșene. Mulțumim Măriuca, mulțumim dragi gazde, care de fiecare dată ne primiți cu brațele deschise și ne binecuvântați cu graiul dulce și veselia voastră molipsitoare!
Când spui Maramureş, te gândeşti la spiritul românesc concentrat într-un spaţiu în care autenticul se împleteşte cu spiritualitatea, la peisaje spectaculoase ca un colţ de rai în care simplitatea, bunătatea şi frumuseţea se văd la tot pasul” – a scris pe rețelele de socializare una dintre însoțitoarele grupului de copii.