Un concert de colinde excepțional la Palatul Episcopal din Sighet

1 minute de citit
- Publicitate -

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte IUSTIN Episcopul Ortodox Român al Maramureșului și Sătmarului și a Preasfințitului TIMOTEI SĂTMĂREANUL Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a avut loc CONCERTUL DE COLINDE – “CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ”, al corurilor și grupurilor de colindători din zonă și din municipiul Sighetu Marmației, inițiat în anul 2003 de către Protopopul VASILE AUREL POP și prof.dr. IOAN DOREL TODEA.
Evenimentul a avut loc în Sala Festivă Episcop „Dr. Vasile Stan”de la Centrul Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmaţiei.
Au colindat, fiecare cu un repertoriu specific localității pe care au reprezentat-o, grupuri corale şi de colindători din: Budeşti, Breb, Călineşti, Desești, Rona de Jos, Săpânţa, Ocna Șugatag, Oncești, Vadu Izei și Sighetu Marmaţiei.
Scenariul spectacolului a fost realizat de Ioan Dorel Todea. Coordonatorul evenimentului ( de douăzeci de ani), Protopop VASILE AUREL POP.
Prezentarea spectacolului a fost realizată într-o formulă inedită, de către prof. dr. Ioan Dorel Todea, pr. drd. Dan Ioan Sidău și Ioana Raluca Sidău.
Un eveniment excepțional care merită o atenție specială, poate că este unic în România!

Dr. Dorel TODEA

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut