Un buchet de flori nu te transformă-n infractoare, distinsă profesoară

4 minute de citit
- Publicitate -

În sistemul acesta de învățământ al ultimului deceniu am văzut multe, care mai de care mai umilitoare pentru noi, pălmașii: am făcut sport și am învățat să cântăm îmbotnițați,  am predat copiilor sunetele și literele fără să ne vadă gura, am stat carne de tun în fața părinților care se pricepeau la educație mai bine decât noi ( nu știu de ce am folosit verbe la trecut că încă fenomenul este în plină desfășurare), dar să ți se spună că dacă accepți flori, mărțișoare sau o ciocolată ești pasibil să fii acuzat de luare de mită, asta le întrece pe toate.

E una să le pretinzi, să tratezi elevii în funcție de mărimea buchetului ( asta da, e condamnabil și impardonabil) și e alta să nu să-i răpești copilului și părinților bucuria unui gest ca semn al recunoștinței.

Să nu încurcăm lucrurile! Auzisem că sunt cadre didactice care pretind sume în plic sau cadouri pe care și le aleg singure, urmând ca părinții să deconteze. Așa ceva e regretabil și foarte abuziv. Nu vorbesc acum de aceste angajate ale sistemului( le spun angajate că doamne nu le pot numi), ci de cele care se trezesc asaltate de gesturi frumoase spontane, care vin din adâncul sufletului celor care le inițiază și fără să știe se trezesc infractori. Adică noi, cele care facem educație și predăm codul bunelor maniere în școli  îi învățăm pe copii să ofere flori și atunci când vor să o facă în raport cu noi devenim dușmănoase? Ce să mai înțeleagă săracii?

Cei care vreți să dați cu piatra în dăscălițele care primesc un buchet de flori, un mărțișor sau o cutie de ciocolată vă spun ceva: noi profesoarele nu avem nevoie de nimic. Nu avem nevoie de cadouri, nici măcar de flori sau ciocolată ( dacă ne trebuie ceva ne cumpărăm singure)  și probabil fiecare ne facem propriile reguli cu părinții în acest sens, însă faptul că cineva impune că nu avem voie gesturi minime este umilitor.

În ziua de 1 martie am primit acest mesaj de la o doamnă învățătoare:   Doamna Inspector, vă salut cu respect! Am înțeles că suntem anticorupți și că n-avem voie să primim nimic nici de 1, nici de 8 Martie. Eu le-am trimis părinților documentul primit de la conducerea ISJ și i-am rugat să se conformeze. Dar oare, noi, din banii noștri, avem voie să oferim copiilor mărțișoare?  și  doamna mi-a făcut o poză sub catedră a unui mărțișor ce urma să îl primească fiecare copil din clasă cu mesajul Poza-i făcută pe ascuns, sub catedră, să nu mă vadă inamicii 🤣😅🤣, că le dau când pleacă acasă. 😁.

Deci… da, sunt adepta regulilor care să respecte cadrul legal, dar grijă mare să nu cădem în penibil! Când esti mai catolic ca papa ajungi un răspopit și cât de repede te paște excomunicarea!

Eu de ieri primesc flori și nu mă consider certată cu legea. Nu le-am pretins, nu urmează să fac favoruri celor care mi le-au oferit, așa că de ce să nu mă simt bine ca femeie azi? Despre asta e vorba!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut