Trupe militare americane suplimentare în România

1 minute de citit
- Publicitate -

Ambasadoarea SUA în România a declarat recent că Washingtonul ar putea trimite trupe suplimentare în România. Conform celor spuse de Kathleen Kavalec, autoritățile americane analizează constant situația, în contextul în care țara noastră a jucat un rol important în asistenţa umanitară acordată Ucrainei.

Totodată, ambasadoarea SUA în România a spus și că priorităţile mandatului ei vor fi securitatea, schimburile comerciale şi investiţiile, dar şi democraţia şi statul de drept.

„Sunt încântată că m-am întors în România după 15 ani şi sunt nerăbdătoare să lucrez în contextul unei relaţii bilaterale apropiate şi eficiente. Am trei priorităţi-cheie pentru mandatul meu.

Prima este legată de securitate – iar aceasta înseamnă contracararea agresiunii ruse din regiune, împotriva Ucrainei şi acest război îngrozitor pe care l-au pornit – cooperare militară, descurajare, susţinerea colaborării în cadrul NATO şi cooperarea bilaterală, care priveşte prezenţa noastră aici, în regiune. Ştiţi că am crescut numărul de militari SUA în zonă ca parte din cooperarea cu NATO”, a spus Kathleen Kavalec într-un interviu oferit pentru agerpres.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut