Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate cu succes, la spitalul judeţean din Baia Mare

1 minute de citit
- Publicitate -

La Spitalul Județean de Urgență” Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au efectuat cu succes trei  intervenții  de tratament endovascular al unor anevrisme de aorta abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.

Echipa de cardiologie intervențională  coordonată de Dl. Dr. Filip Dan a beneficiat de sprijinul Dl. Prof. Dr. Gianmarco De Donato – Universitatea de Medicina din Siena Italia, chirurg vascular,  un colaborator constant al spitalului nostru și formator profesional pentru
astfel de intervenții.

Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație potențial fatală. De asemenea prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații.  Intervențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile în stare generală bună.

Spitalul Județean de Urgență” Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă cu facilități de intervenții de endoprotezare aortică de înaltă performanță.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut