Traian Rareș Tuș, elevul de 10 al Maramureşului, lansează cartea „Psalmii Ororii şi cum lumea s-ar putea sfârşi mâine”

2 minute de citit
- Publicitate -

Olimpicul maramureşean Traian Rareș Tuș, în prezent student la Oxford, își va lansa vineri, 15 septembrie 2023, cartea în limba română “Psalmii Ororii şi cum lumea s-ar putea sfârşi mâine”.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, începând cu ora 13:00.

Multiplul medaliat internaţional la fizică și astrofizică, Traian Tuș, prezintă o abordare informată și adesea surprinzătoare a uneia dintre cele mai mari preocupări din istorie: cum se va sfârși lumea? Având în vedere isteria indusă de evenimentele recente, această carte urmărește clarificarea dilemei apocalipsei, oferind cititorilor o imagine de ansamblu asupra diferitelor scenarii prin care ar putea veni sfârșitul. Astfel, apocalipsele moderne au fost aranjate, în funcție de probabilitatea de a se materializa, și prezentate cât mai precis și pe înțelesul tuturor.

„…este vorba despre produsul excepțional al gândirii unui tânăr maturizat înainte de vreme și preocupat de marile amenințări trăite de această planetă, de omenire”, scrie în cuvântul înainte al cărții președintele Academiei Române, Acad. Ioan Aurel Pop. Acesta este de părere că Traian Rareș Tuş „va avea marea șansă să se afirme în cele mai erudite medii științifice din lume și va duce cu el mai multe mesaje deosebite. Unul se referă la trezirea omenirii din <<somnul raţiunii>> și vreau să cred că vocea sa–unită cu alte voci lucide și responsabile – va putea schimba în bine această lume muribundă”.

Totul despre carte şi motivele care au stat la baza scrierii acesteia, ni le va dezvălui Traian Tuş la evenimentul de lansare la care ne invită să-i fim alături.

MaramuresOnline.ro

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut