Traian Rareș Tuș admis la două dintre cele mai prestigioase Universități din lume

3 minute de citit
- Publicitate -

Traian Rareș Tuș, în prezent elev la Colegiul  Național „Gheorghe Șincai”,  medaliat la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică, a fost admis să studieze fizica în cadrul programelor lor de licență și master la două dintre cele mai prestigioase Universități din lume (locul 1 respectiv locul 10 în clasamentul mondial 2023 realizat de  Times Higher Education).  Este încununarea unor ani de studiu intens și rezultate excepționale.

Este o realizare de excepţie a tânărului băimărean care se descrie astfel:

„Am descoperit astronomia pe la 9 ani, când am citit niște cărți legate de călătoria interstelară și mijloacele actuale de explorare spațială și mi s-a părut fascinant. De atunci, am visat să ajut lumea să facă posibilă călatoria interstelară. Pământul are resurse limitate și în curând nu va mai putea găzdui un număr atât de mare de oameni. Oricât de mult am încerca să economisim resursele pe care le avem la dispoziție, ele se vor termina în curând, inevitabil. Singura soluție pentru ca civilizația umană să continue va fi să „migreze”. Încercarea de a face alte planete din apropiere habitabile e ceva la care se lucrează constant în zilele noastre, dar, la viteza cu care avansăm la nivel tehnologic, până și colonizarea planetelor din sistemul nostu solar va fi ceva de scurtă durată (la scară astronomică). Călătoria interstelară, care e încă imposibilă din cauza mijloacelor ineficiente din zilele noastre, ar fi de departe cea mai mare realizare a omenirii. Atingerea unor viteze imense în moduri eficiente (și cu combustibili eficienți) – căci în asta constă călătoria interstelară – ne-ar permite să atingem o mulțime de alte zone din galaxie și, cine știe, poate și din afara ei; e doar o chestiune de timp. În acest fel, civilizația umană ar putea să continue mult de acum încolo.”

În urmă cu un an de zile, a lansat primul lui curs online pe platforma Udemy. De atunci, s-au alăturat acestei călătorii cursanți din 30 de țări, de pe toate continentele lumii, dornici să învețe bazele astronomiei, prin cele 10 ore de cursuri și exerciții pe care le-a creat.

Îl felicităm și îi dorim mult success. Felicitări părinților și profesorilor care l-au educat.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut