Aromă de toamnă la Muzeul Satului. Silvoiță fiartă încet, după rețeta străbunilor

1 minute de citit
- Publicitate -

Miros de prune coapte, foc domol de lemn bătrân și o căldare care fierbe încet… Muzeul Satului Baia Mare vă invită miercuri, 24 septembrie, să luați parte la o experiență autentică. Pregătirea silvoiței,  deliciul dulce, natural, fiert îndelung, exact ca pe vremea bunicilor.

Dis-de-dimineață, prunele cele mai gustoase vor fi „dejdiocate”, apoi puse la fiert și amestecate necontenit, ca odinioară, pentru ca la ceas de seară să se transforme într-o silvoiță sănătoasă, fără pic de zahăr, numai bună de pus în borcane.

Vino să vezi cum se păstrează tradițiile!
Dacă vrei să descoperi cum se pregăteau proviziile „de pus de iarnă” sau să retrăiești gustul copilăriei, aceasta este ocazia perfectă.

Hai să simți aroma tradiției și să duci acasă amintirea unei zile cu adevărat românești!

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut