Totul despre istoria și comorile turistice ale Ţării Lăpuşului într-un ghid care se va lansa în 27 ianuarie

3 minute de citit
- Publicitate -

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, de la ora 12:00, Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş va găzdui un eveniment important pentru comunitatea lăpuşeană, şi anume lansarea volumului Ţara Lăpuşului. Ghid istoric şi turistic/Land of Lăpuş. Historical and tourist guide.

Evenimentul este organizat de Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș și Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, şi reprezintă o continuare a proiectului de referință în comunitate menit să pună mai bine în valoare patrimoniul turistic remarcabil al României.

Ghidul este semnat de Alina Pop, Varga Attila, Nicoleta Pop și Daiana Demian şi a apărut la Editura Argonaut din Cluj.

„La inițiativa D-nei Alina Pop, Vicepreşedinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, Membru de Onoare al Institutului de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș și Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, vom pregăti lansarea unui ghid istoric și turistic, în limba română și engleză, dedicat Țării Lăpușului, o zonă superbă din Maramureș încărcată cu multă istorie și cu tradiții minunate.

Instituția noastră alege, și în anul 2024, să fie prezentă des în comunitate și să susțină acele proiecte care pun în valoare nu doar trecutul acestui popor, ci și frumusețile și bogățiile sale naturale atât de apreciate de către cei care aleg să ne viziteze și să aprecieze mult tot ceea ce noi avem mai frumos și mai atractiv.
La fel ca și în cazul Munților Apuseni, promovarea Țării Lăpușului, pe toate palierele, se face grație unei colaborări interdisciplinare în care istorici, arhiviști, oameni de afaceri și specialiști din sfera turismului și-au dat mâna, iar prin munca lor ne-au reamintit faptul că avem datoria de onoare de a păstra, de a promova și de a transmite, cu înțelepciune, generațiilor viitoare toate comorile pe care antemergătorii noștri le-au prețuit și le-au păstrat cu cea mai mare grijă.
Datoria de a respecta istoria și comorile turistice ale acestei țări aparține fiecăruia dintre noi. Mulțumiri cordiale Editurii Argonaut din Cluj și felicitări colegilor noștri Alina Pop, Nicoleta Pop, Daiana Demian și Varga Attila!”, şi-au arătat aprecierea pentru acest proiect reprezentantii Institutului de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut