Testări gratuite pentru sănătatea maramureșencelor

2 minute de citit
- Publicitate -
E evidentă utilitatea campaniei de testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerul de sân sau de col uterin, coordonată de Institutul Oncologic ”Prof. Ioan Chiricuță” din Cluj-Napoca în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.
”Când reprezentanții acestui institut mi-au propus să sprijin cea mai amplă campanie de prevenție medicală desfășurată vreodată în Maramureș, am acceptat imediat. E evidentă utilitatea campaniei de testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerul de sân sau de col uterin, mai ales că sunt unitățile mobile care se deplasează în județ.
Dr. Florian Nicula, managerul programului de screening pentru cancerul de col uterin, a adus și un argument concret: la 4000 de teste s-au descoperit la timp 186 de leziuni; în loc de cazuri grave, acestea devin cazuri vindecate.
Dr. Mihai Marius Popescu – managerul programului de mamografii gratuite – a îndemnat femeile să vină la testare, chiar dacă nu au vreun simptom” a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.
Caravana mobilă a fost deja în Mireșu Mare și Recea, acum aflându-se în Tăuții Măgherăuș. Va merge mai departe în Săcălășeni, Fărcașa, Moisei, Poienile de sub Munte, Petrova, Dragomirești, Bârsana. Există posibilitatea extinderii acțiunii și prelungirea termenului până în iulie, pentru ca această caravană să ajungă în cât mai multe locuri.
Există și varianta accesului la teste gratuite până la sfârșitul anului la unități medicale din Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus.
”Am insistat să facem testări gratuite și la spitalele din Borșa și Târgu Lăpuș, căci doresc să se poată testa cât mai multe dintre maramureșence”, a mai declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut