Testare antidrog a elevilor din România.

1 minute de citit
- Publicitate -
Un proiect de lege care prevede testarea antidrog a elevilor din România a intrat în dezbatere în Parlament. Iniţiativa legislativă pentru prevenirea traficului de substanţe interzise în unitățile de învățământ a fost propusă de către Partidul Social Democrat (PSD), stârnind critici atât din partea părinţilor elevilor, cât şi din partea cadrelor didactice.
În ciuda acestui fapt, iniţiatorii proiectului de lege susțin ferm că există o problemă reală în sistemul de învăţământ din România, de aceea au luat această decizie. Spre exemplu, unu din zece elevi de clasa a X-a consumă substanțe interzise la școală.
Nu se precizează ce se întâmplă cu acei elevi care sunt identificaţi drept consumatori, dacă sunt exmatriculaţi, dacă nu. Şi astăzi, în regulamentele de ordine interioară a unităţilor de învăţământ sunt prevăzute sancţiuni pentru prezenţa elevilor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Acest proiect de lege prevede controale inopinate în unitățile de învățământ şi la evenimentele unde participă elevii. Ele vor fi efectuate de poliţişti. Proiectul de lege se află în dezbatere la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.
- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut