Temperatura optimă în casă pe timp de iarnă

3 minute de citit
- Publicitate -

Cu toții ne întrebăm care ar fi temperatura perfectă în casă în timpul iernii, astfel încât să ne bucurăm și de economiile pe care dorim să le facem.

Răspunsul la această întrebare, totuși, nu este o temperatură specifică, deoarece situațiile de genul diferă de la o familie și casă la alta, dar câteva sfaturi pot fi oferite.

Dacă cineva este acasă în timpul zilei, 22° C este un început bun, dar vizează 20 de grade. Dacă toată lumea este plecată de acasă în timpul zilei sau noaptea, 19 până la 17 grade sunt ideale.

Ceea ce este foarte important este stabilirea unei strategii eficiente din punct de vedere energetic pentru casa ta. Pentru asta, ia în considerare câteva sfaturi:

Acomodează-te treptat cu iarna pentru a începe economisirea. Cea mai bună temperatură la care să setezi termostatul este o chestiune de preferință.

Cu toate acestea, să setezi o temperatură specifică și să nu o schimbi niciodată nu este de ajutor pentru facturile tale de energie.

Setează termostatul la temperatura maximă pe care o vrei în casă. Odată ce tu și familia vă adaptați la vremea mai rece, redu temperatura din casă cu un grad în fiecare săptămână.

Acestă reducere de un grad – menținută chiar și opt ore – poate reduce factura de energie a unei case cu 1%.

Scăderea temperaturii și menținerea acestor temperaturi mai scăzute pentru perioade mai lungi de timp crește economiile, și probabil nu vei observa diferența cu o schimbare atât de lentă și graduală.

Investește într-un termostat programabil și optimizează-l. Nu există o temperatură interioară perfectă pentru fiecare casă în timpul iernii, iar cei mai pricepuți proprietari își dau seama că nu există o temperatură perfectă pentru fiecare moment în casele lor.

Perioadele când casa este goală – cum ar fi când cei din casă sunt plecați la munca sau în vacanță – sunt cele mai bune momente pentru a reduce temperatura și cheltuielile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să nu setezi termostatul la o temperatură mai mică de 17 grade în lunile de iarnă atunci când sunt oameni în casă.

Dacă există sugari sau persoane în vârstă, se recomandă menținerea temperaturii la minimum 21 de grade, conform stirileprotv.ro.

 

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
adbanner
Sari la conținut