Tech-X, echipa de robotică a colegiului sighetean, a terminat competiția pe locul 2, în cadrul ligii regionale din Beclean

4 minute de citit
- Publicitate -

Sâmbătă, 20 ianuarie, în sala de sport a Colegiului Național „Petru Rareş” din Beclean a avut loc competiţia de robotică „Esentza Family”, o întâlnire care a reunit 15 echipe de robotică din mai multe judeţe, în cadrul ligii regionale de robotică. Echipele de robotică participante: The Resistance, Code Warriors, Aces, StarTech, CyberPunk Robotics, Tech-X, PHOENIX, ABSO-Tech, Hardwired, Robocorns, RO004, Trojan.EXE, Alphatronic, Vectron Robotics, SGBots și Teoretika.

Maramureşul a fost reprezentat la această competiţie de echipa de robotică a Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, Tech-X, care s-a clasat pe locul 2, urcând, astfel, pe pozitia 3 în clasamentul regional.

„Echipa de robotică a colegiului nostru, Tech-X, a participat sâmbăta aceasta la a treia competiție de anul acesta, organizată la Beclean în cadrul ligii regionale de robotică. Evenimentul a fost unul strâns, dar sârguința și nenumăratele ore petrecute în laboratorul de robotică și-au dovedit rostul, elevii noștri clasându-se pe locul 2 la această competiție și urcând în clasamentul regional pe pozitia 3.
În continuare, urmează campionatul regional de la Cluj, unde le urăm CNDV-iștilor nostri talentați succese din ce în ce mai mari!”, transmit reprezentanţii colegiului sighetean.

Despre Clubul de robotică Tech-X a Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmaţiei

Echipa de robotică a Colegiului Național „Dragoș Vodă”, Tech-X, este coordonată de mentor prof. Cornelia Hotea (informatică) și mentor Alumni Darius Giurgi, student la robotică la Universitatea Polithenica București (fondatorul clubului Tech-X).

Clubul de robotică Tech-X a fost înființat în 2019. La inițiativa mentorului Alumni Darius Giurgi, pasionat de robotică, și a profesorului de informatică Cornelia Hotea. În primăvara lui 2019, Cornelia Hotea participa la o mobilitate Erasmus pe robotică în Marea Britanie. Vara aceluiași an i-a adus lui Darius premiul III și premiul special al juriului la Olimpiada de Inovare și Creație Digitală Infoeducație, secțiunea robotică (Smart House). ”În octombrie 2019, în urma depunerii unui portofoliu de candidatură, am fost selectați în echipa FTC România, sezon 4. Am primit materiale și unelte în valoare de 5.000 de euro, urmând ca noi să ne autofinanțăm cu tot ce impune această competiție americană (echipamente personalizate de joc, laptop, telefon, controlere, imprimantă 3D pentru printare piese, materiale promoționale etc). La prima noastră participare, ne-am calificat la faza națională a competiției. Dar pandemia a împiedicat desfășurarea următoarelor etape. Membrii echipei, însă, au beneficiat de locul asigurat la Politehnică. Astfel avem șase studenți la facultăți de profil. Am participat și în sezoanele 5 și 6, dar fiind de la distanță, șansele noastre de reușită au fost minime, dotarea laboratorului nepermițând transmiterea online clară și conform standardelor impuse”, schițează Cornelia Hotea istoricul Tech-X.

Echipa are trei departamente: construcție, programare și marketing/media. Fiecare are sarcini clare, bine definite și comunicarea trebuie să fie perfectă pentru reușita echipei. Există și o echipă de voluntari, în care se poate înscrie orice elev de la ”Dragoș Vodă”. Cei care reușesc să-și însușească valorile FIRST pot ajunge să fie selectați în echipa mare, echipă care poate avea maximum 15 membri. ”Cine e pasionat de robotică, de munca în echipă, poate să ni se alăture. Mulțumesc tuturor celor care cred în noi și în pasiunea noastră!”, spune mentorul Tech-X.         

Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut