Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare

1 minute de citit
- Publicitate -
Sâmbătă, 6 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit, împreună cu un sobor de preoți, Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Municipiul Baia Mare.
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în proiectul eparhial pe anul 2024, își propune ca pe lângă sprijinul acordat bolnavilor prin oferirea de medicamente sau alte bunuri de care au nevoie, să arate și o purtare de grijă și o pastorație spirituală mai intensă prin Sfintele Taine ale Bisericii și prezența preoților lângă cei aflați în spitale.
La slujbă au participat conducerea spitalului, personalul care își desfășoară activitatea în instituția medicală, autoritățile locale, pacienți și credincioși.
Prin Taina Sfântului Maslu se oferă primitorilor harul cel vindecător care tămăduiește bolile trupești și iartă păcatele, având un efect dublu, fizic și spiritual. Rugăciunea credinței mântuiește pe cel bolnav „și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (cf. Iacob 5, 15), arată Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut