Tablouri realizate la tabăra de pictură ”Impresionism pe Valea Vaserului” vor fi expuse în orașul francez Croissy-sur-Seine

1 minute de citit
- Publicitate -
În perioada 3-9 decembrie 2023, o serie de tablouri realizate în cadrul Taberei de Pictură ”Impresionism pe Valea Vaserului” vor fi expuse în orașul francez Croissy-sur-Seine, unul dintre cele mai importante centre ale Impresionismului mondial.
Acum 10 ani, în 2013, la invitaţia Asociaţiei Croissy sans Frontières, o delegație din Vişeu de Sus participa pentru prima dată la evenimentele culturale organizate de orașul francez Croissy-sur-Seine. Un eveniment important a fost concursul internaţional de pictură impresionistă. „Am aflat atunci că orașul de pe malul Senei a fost una dintre destinațiile favorite pentru pictorii impresioniști. Claude Monet și Auguste Renoir au realizat acolo lucrări devenite celebre”, spun reprezentanţii Centrului Cultural Social Vişeu de Sus.
În anii ce au urmat, s-a dezvoltat cooperarea între cele două orașe, și, inspirați de tradiția impresionistă a orașului Croissy-sur-Seine, Centrul Cultural din Vișeu de Sus au organizat o tabără de pictură în care maniera şi stilul impresionist să fie transpuse de pe malul Senei pe malul Vaserului: ”Impresionism pe Valea Vaserului”. Partenerii francezi au fost prezenți la câteva ediții.
Anul acesta, tablouri realizate în cadrul taberei vor fi expuse la Croissy-sur-Seine.
Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 2 decembrie.

MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut