Tabără pentru copii ucraineni, în Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Consiliul Județean Maramureș împreună cu Inspectoratul Şcolar sprijină, şi în acest an, copiii proveniți din zone de conflict din Ucraina. În perioada 7-13 iulie 2023, autorităţile maramureşene au organizat o tabără de vară  pentru 30 de copii și 5 însoțitori din localitatea Brovari, de lângă Kiev.

Copiii s-au bucurat de un program divers și atractiv care a cuprins activități educative și recreative, încurajându-le, în același timp, și creativitatea artistică. Ei susțin că și-au petrecut timpul într-un mod plăcut, fiind încântați de de interacțiuniule pe care le-au avut și de prieteniile pe care le-au legat de-a lungul acestei săptămâni.

”A fost plăcut și doresc să vă mulțumesc pentru că ați făcut posibilă participarea noastră la această tabără. Ați făcut pentru noi un gest generos și plăcut. Am găsit aici prieteni care ne-au deschis drumul spre noi experiențe. Îmi doresc să revin”.(Alexandra). ”Mi-au plăcut activitățile și cu siguranță voi reveni. Maramureșenii ne-au primit cu inimile deschise” (Sașa).

Tabăra a cuprins activități distractive, copiii din Ucraina  petrecând o zi de recreere în stațiunea Izvoare, cu multe jocuri în aer libe,r antrenante și distractive. De asemenea, ei au vizitat mănăstirea Rohița, unde au gustat din bucatele preparate de călugărițele care i-au primit cu brațele deschise și le-au demzvăluit secrete ale picturii pe pânză. Copiii au fost încântați să își încerce talentul prin realizarea unor picturi deosebite.

Un alt punct de astracție din programul taberei l-a constituit locul de joacă HOPA, unde animatorii i-au antrenat pe copii în diverse activități distractive, cum ar fi pictură pe față, realizarea de figurine din baloane.

Tabăra pentru copii din Ucraina a avut și o componentă educativă. Ei au vizitat Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, unde au vizionat o prezentarea în cupola planetariului și un film despre spațiu în limba ucraineană. De asemenea au vizitat Bastionul Măcelarilor, unde au avut ocazia să vadă expoziția de arme medievale și să participe la un atelier creativ, unde au realizat obiecte decorative care le vor duce acasă în Ucraina.

Finalul taberei a fost unul festiv, la care a participat şi vicepreşedintele Radu Trufan, a înmânat copiilor diplome de participare și cadouri care să le amintească de Maramureș.

 

 

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut