Tabără de olărit alături de artistul ceramist, Daniel Leș

2 minute de citit
- Publicitate -

Daniel Leș, celebrul olar a cărei muncă este apreciată atât național, cât și internațional de foarte mulți ani, premiat cu diplome de excelență, premii pentru originalitate și premii speciale. De la vârsta de 5 ani era prezent în atelierul tatălui său, pictorul și ceramistul Ioan Leș, unde și-a dezvoltat acest talent pentru desen și ceramică, combinație care a dus la ceramica figurativă, arta prin care Daniel Leș impresionează mereu. Din 2000 începe să fie recunoscut ca un continuator și promotor al artei olăritului pentru generațiile mai tinere, fiind adeptul metodelor tradiționale de prelucrare a lutului.

Tabăra de ceramică este pentru adulți începători în olărit cu vârsta cuprinsă între 18-80 ani și va avea loc în perioada 7-12 august 2023 la Casa Olarului Leș Daniel, Baia Sprie, Maramureș, iar termenul limită pentru înscrieri este data de 01.07.2023. Mai multe detalii găsiți aici.

”Lucrând cu lutul, vei avea parte de o experienţă senzorială uimitoare și vei da frâu liber imaginaţiei pentru a crea și a descoperi valenţe ascuse ale sufletului tău. Vei pătrunde tainele prin care un bulgăre de lut prinde viață în mâinile tale și se poate transforma într-un vas decorativ sau o figurină expresivă”, spun organizatorii, conform eziarultau.ro.

 

Sursa foto: Fascinatia Mestesugului

Mihaly Alisia

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut