Strada Europa, actuala șosea de centură a municipiului Baia Mare va avea patru benzi de circulație

2 minute de citit
- Publicitate -
 Consilierii judeșeni au adoptat Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare prin care se va realiza în integralitate proiectul de reabilitare a actualei Variante de ocolire a Municipiului Baia Mare (Strada Europa) și creare a unui drum de descărcare a traficului de pe Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.
Proiectul cuprinde lărgirea străzii Europa la patru benzi până în zona Italsofa, precum și realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată.
Acest drum va avea legătură și cu centura metropolitană, va prelua traficul și de pe acest tronson de drum, astfel încât să se evite formarea de blocaje rutiere și să fluidizeze cât mai mult traficul rutier.
În prezent se realizează Studiul de Fezabilitate, care urmează să fie finalizat în luna iulie 2023. Următorii pași cuprind  aprobarea indicatorilor tehnico-economici, să obținerea avizele în CTE CNAIR, iar apoi demararea  procedurii de licitație publică pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.
”Toate proiectele pe care le realizăm au legătură între ele, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă, sustenabilă, care să corespundă nevoilor comunității și cetățenilor.
Mulțumesc colegilor din cadrul CNAIR, Consiliului Județean Maramureș, Primăriei Baia Mare pentru eforturile susținute în vederea realizării acestui proiect!” a declarat Ionel Bogda, Președinte CJ Maramureș.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut