Starea drumurilor și prognoza meteo

2 minute de citit
- Publicitate -

A nins seara si noaptea trecuta in zonele de deal si de munte. In zona montana inalta ninsoarea a fost viscolita. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km181.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au partea curata si umeda in zona inalta de munte, curata si partial umeda la deal si la munte, respectiv curata si uscata la ses. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. S-a  intervenit cu 16 utilaje si au fost imprastiate 105 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judete este curat si umed. S-a actionat cu 38 de utilaje si au fost raspandite 535 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit in zona de munte si senin in rest. Ninge slab in zona inalta de munte. Vizibilitatea in trafic este buna. Izolat in zonele joase se semnaleaza ceata. Vantul sufla slab, cu intensificari in zona inalta de munte. Temperaturile minime au avut valori de -18 grade la statia meteo Iezer, -12 grade in Pasul Prislop, -11 grade in Pasul Gutai, -10 grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -9 grade la Sighetu Marmatiei si Cavnic, -7 grade in Baia Mare.

Stratul de zapada masura 50 cm la statia meteo Iezer, 34 cm la Cavnic, 27 cm in Baia Borsa, 26 cm in Pasul Gutai, 24 cm la  Baiut si Moisei, 7 cm la Ocna Sugatag, 6 cm la Targu Lapus si Baia Mare.

Vremea va fi rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Izolat la munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si -2 grade, iar cele minime intre -15 si -10 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

DCC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut