Standul județului Maramureș, atracția principală a Târgului de Turism al României

2 minute de citit
- Publicitate -
Timp de patru zile, în perioada 9 – 12 noiembrie, industria turismului autohton și-a prezentat comorile în cadrul celui mai mare târg de profil din țară.
Și de această dată, Standul Maramureșului s-a remarcat bucurându-se de aprecierea tuturor. Meșterii noștri și-au arătat măestria prezentând și executând la fața locului obiecte realizate de ei. Anuța Stan, meșter popular din Săpânța, a venit la București cu „t’ara” (războiul de țesut) și i-a învățat pe cei care ne-au trecut pragul cum se toarce, cum se pune războiul, cum împletește baierele pentru traiste și în final a realizat trăistuțele de lână gata de luat acasă. Cea de-a doua atracție a standului nostru a fost cel mai tânăr meșter, Cristian Cadar, cel care duce mai departe măștile populare. Maramureșul, cunoscut pentru sculpturi și construcții de lemn, l-a avut că ambasador la acest târg pe parte de sculptură pe domnul Bârsan Ioan, iar lutul a fost frământat de mâinile olarului Daniel Leș.
Muzica, danțu’, portul popular de sărbătorea și bucatele tradiționale au fost asemeni unui magnet pentru toți cei care au trecut zilele acestea pe la Romexpo.
Așa cum le-am spus și celor care ne-au vizitat, Maramureșul e mult mai mult, Maramureșul trebuie vizitat la el acasă”, arată Diana Denisa Ţicală de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovrea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut