Stagiul militar ar putea reveni obligatoriu în România

2 minute de citit
- Publicitate -

Generalul Virgil Bălăceanu a vorbit despre Armata României, precizând că nimeni nu dorește să se alăture acestui domeniu. Din acest motiv, analistul de război spune că s-ar putea ca în următorii patru-cinci ani să fie reintrodus stagiul militar.

„Armata României are nevoie de rezervă și prin rezerviștii voluntari.

Dacă nu rezolvăm problema rezervei pe bază de voluntariat, vom fi obligați într-un termen relativ apropiat, să zic următorii patru-cinci ani, să ne gândim dacă reintroducem sau nu serviciul militar obligatoriu”, a precizat generalul Virgil Bălăceanu.

Generalul mai spune există o criză în câmpul muncii și în ceea ce privește armata și că doar cei care nu doresc să se alăture nu intră în armată.

„S-a prelungit perioada de recrutare, de înscriere, până pe 28 iulie. S-a scurtat foarte mult perioada de pregătire. Ca atare, bărbați, femei, între 18 și 51 de ani pentru soldați rezerviști voluntari, respectiv între 18 și 55 de ani pentru cadre militare rezerviști voluntari, au posibilitatea să primească gradul de soldat sau sergent subofițer, sau sublocotenent ofițer rezervist voluntar, în trei săptămâni”, a adăugat Virgil Bălăceanu

Generalul Virgil Bălăceanu a continuat prin a spune că cei care vor intra în armată nu se vor plictisi, subliniind că acesta este un loc de muncă part-time.

„Este un job part-time, aduce un venit în plus, este și un lucru legat de a cunoaște mai bine mediul militar și are și destul de multă adrenalină pentru cei care sunt pregătiți să răspundă unor asemenea provocări, care nu sunt extreme. Probele sunt mult mai accesibile”, a mai spus acesta.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut