Spitalul de îngrijiri paleative, construit de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, va avea cel puțin 120 de paturi

1 minute de citit
- Publicitate -

Spitalul de îngrijiri paleative, construit de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, va avea cel puțin 120 de paturi, și va fi construit în apropierea Catedralei Episcopale din Baia Mare.

”Propunere de arhitectură pentru viitorul Spital de îngrijiri paliative, care va fi construit și administrat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului. Proiectul este finalizat, autorizat și va avea cel puțin 120 de paturi, dotări medicale de ultimă generație, laboratoare, RMN, servicii radiologice și de imagistică medicală etc.

Toate aceste servicii medicale vor avea și o componentă socială, respectiv va fi asigurat un procent din totalul de paturi existente precum și servicii de laborator si investigații imagistice pentru persoane care reprezintă cazuri sociale pentru comunitate.

Acest spital și grădinița care se află acum în stadiu de autorizare (grădiniță care va avea trei grupe a câte 40 de copii și va fi construită în curtea Bisericii „Nașterea Domnului” – în proximitatea Spitalului Județean), sunt cele două mari proiecte care vor începe să prindă contur în acest an, și pe care Episcopia le va administra în beneficiul comunității”, a declarat Elena Grama, consilierul Juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut