Spectacolul de teatru „Mama Griguţă” se joacă în Satulung, Desești şi Cicârlău în perioada 14-16 februarie

3 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 14-16 februarie 2024, locuitorii comunelor Satulung, Desești și Cicârlău sunt invitaţi la teatru să vadă comedia „Mama Griguță”, de Eugene Labiche, semnată de regizorul Victor Olăhuț.

Organizatorul acestor spectacole este Asociaţia Cultură’n Șură care, prin proiectul cu acelaşi nume, duce teatrul profesionist în satele românești de mai bine de un deceniu.

Reprezentațiile vor fi susținute la căminul cultural din fiecare comunitate. Acestea fac parte din proiectul „Teatru în comunități rurale din Maramureș” realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș. În cadrul proiectului vor fi susținute 20 de spectacole de teatru (10 pentru adulți și 10 pentru copii) și 10 ateliere de teatru destinate copiilor  din fiecare comunitate.

Mama Griguţă este „o comedie spumoasă, unde burlescul e la el acasă, cu farse colorate și subtext moralizator. Suzanne, fiică de orășeni bogați, e lăsată în grija unei familii de țărani. Da, părinți inconștienți… care, după atâta amar de vreme, regăsesc o fată fără maniere, rustică și arogantă… (Actorii) joacă impecabil – într-un ritm diabolic, savuros, adevărat carusel comic”, spune cronicarul Alexandru Jurcan în Caiete Silvane.

Distribuția spectacolului este formată din actori importanți ai scenei românești: Marin Grigore (Teatrul Mic București, R.M.N, Las Fierbinți), Florentina Năstase (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, nominalizată pentru cea mai bună actriță la UNITER și GOPO), Iulian Gliță, Ana Turos, Bogdan Costea (artiști independenți implicați în numeroase programe socio-culturale) și Mircea Gligor, cunoscut publicului maramureșean din rolurile pe care le interpretează la Teatrul Municipal din Baia Mare.

Regia este semnată de Victor Olăhuț, ale cărui proiecte și spectacole au fost premiate sau nominalizate în numeroase festivaluri de teatru din țară: premiul pentru cel mai bun spectacol la festivalul de teatru Comic 7B, cel mai bun spectacol în spații neconvenționale în cadrul festivalului de teatru Atelier, nominalizare pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic în cadrul galei premiilor UNITER.

PROGRAM SPECTACOLE

  • Satulung – miercuri, 14 februarie, ora 18:30
  • Desești – joi, 15 februarie, ora 18:30
  • Cicârlău – vineri, 16 februarie, ora 18:30

Intrarea este gratuită!

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut