Spectacol caritabil pentru micuţul Ştefan Păcurar, la Teatrul Municipal Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -

Orchestra Simfonus a Colegiului de Arte Baia Mare vor susține în 24 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul Municipal Baia Mare, un spectacol caritabil cu scopul strângerii de fonduri pentru susținerea lui Ștefan Păcurar, un copil de 12 ani, diagnosticat cu paralizie cerebrală bilaterală.

Spectacolul caritabil “Muzica de pe marile ecrane” va fi susținut de Orchestra Simfonus, de soliștii Patrick Mureșan și Alexia Florescu din cadrul Colegiului de Arte Baia Mare – coordonator Călin Ionce, dirijor Alex Rusu și de Corul de Copii Recreart Baia Mare – coordonator Mădălina Costin, evenimentul fiind prezentat de actrița Larisa Miskolczi.

Scopul spectacolului îl reprezintă strângerea de fonduri pentru susținerea lui Ștefan, diagnosticat cu paralizie cerebrală bilaterală. Ștefan s-a născut pe 15 decembrie 2011. Era un copil sănătos, unicul de altfel în familia Păcurar. La vârsta de 11 luni, în urma unui vaccin a făcut o convulsie febrilă care i-a schimbat mai apoi complet existența. Toți mușchii din corp i-au paralizat și a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală bilaterală. Ștefan are acum aproape 12 ani și de atunci viața sa a fost o luptă constantă pentru a se recupera. A trecut prin mai multe intervenții chirurgicale, ultima fiind miofasciotomia cu scopul de a reduce spasticitatea, luna trecută la o clinică din Germania, iar costul acestei intervenții a fost de 27.000 euro.

Pentru terapii părinții merg lunar cu Ștefan la București, iar la costul terapiilor se adaugă și cheltuielile de transport și cazare. Pentru a-și îmbunătăți mersul și pentru a-și putea folosi mai bine mâinile, Ștefan ar mai avea nevoie de 2 intervenții chirurgicale la nivelul șoldurilor și la ambele brațe, urmate de un concept de terapie multimodală cu terapie cu injecție cu botox și fizioterapie.

Familia, deși copleșită, a reușit să găsească forța necesară pentru a merge mai departe, și cu multă dăruire și dragoste din partea noastră, a tuturor, Ștefan poate avea parte de intervențiile chirurgicale și de terapiile de care are mare nevoie.

Organizatorii speră ca prin susținerea acestui spectacol și prin mobilizarea comunității să strângă o parte din suma necesară.

Spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare, iar informații suplimentare se pot obține la nr. de tel. 0749 154 886.

Donațiile se pot face în urnele din foaierul teatrului sau în conturile:

ASOCIAȚIA PĂCURAR ȘTEFAN

 RO46BTRLRONCRT0251876401  

RO93BTRLEURCRT0251876401

Eveniment recomandat de MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut