SoNoRo Conac la Colonia Pictorilor

3 minute de citit
- Publicitate -

Marți, 27 iunie 2023 de la ora 19.00, sunteți invitați la Colonia Pictorilor din Baia Mare la spectacolul The Fiddler on the Roof

  • Alexandra Tîrșu – Vioară
  • Kirril Troussov – Vioară
  • Răzvan Popovici – Violă

Vor interpreta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Zoltan Kodaly, Aleksey Igudesman și Antonin Dvorak.

Accesul la concert se face în baza rezervării locului pe http://conac.sonoro.org

”Am lăsat în urmă o ediție aniversară și acum ne îndreptăm spre povestea unei noi decade SoNoRo Conac. Începe ediția nr. 11 și, ca de fiecare dată, cu emoții renăscute, suntem entuziasmați de locurile extraordinare în care vom ajunge, de spațiile la al căror istoric vom reflecta cu ajutorul muzicii și de contextele în care vom descoperi din nou frumusețea. 

În acest an vă invităm într-o călătorie intitulată The Fiddler on the Roof – un titlul care face referire la instrumentele de coarde prezente în turneul nostru, dintre care două Stradivarius. Mă bucur că trei dintre muzicienii pe care publicul român i-a mai audiat în concertele SoNoRo – Tatiana Samouil, Alexandra Tîrșu și Kirill Troussov – au acceptat invitația de a participa la acest turneu. În același timp, pentru prima dată într-un proiect SoNoRo, sunt încântat să vi-l prezint pe violonistul Aylen Pritchin, un muzician foarte apreciat în întreaga lume și recompensat cu numeroase premii.

Itinerarul nostru muzical va cuprinde opt concerte prin intermediul cărora muzica va deveni liantul dintre trecut și viitor. Ce parcurs spectaculos ne așteaptă!” a declarat  Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac

Prin intermediul SoNoRo Conac  se adăugă în acest an opt simboluri arhitecturale ale României pe harta începută în urmă cu 11 ani. Este foarte important că două dintre spațiile în care se ajunge sunt proaspăt restaurate și redate comunităților locale, naționale și internaționale, fiind vorba despre Claustrului Mănăstirii Franciscanilor din Gherla și Castelul Teleki din Posmuș. Ca la fiecare ediție, este prezentă întâlnirea dintre arte, în special dintre muzică și pictură, iar în acest an avem bucuria de a susține concerte în Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești – o clădire înscrisă pe lista monumentelor istorice, în reședința pictorului Gheorghe Fikl din Socolari – o zonă numită „satul artiștilor timișoreni” și în Colonia Pictorilor din Baia Mare – un loc reprezentativ pentru școala băimăreană de pictură, înființată în 1896.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut