Situația circulației rutiere pe drumurile maramureșene

2 minute de citit
- Publicitate -

Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed în zona înaltă de munte, respectiv curat și uscat în restul județului.

S-a intervenit cu 10 utilaje și au fost împrăștiate 26 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. S-a acționat cu 16 utilaje și au fost răspandite 112 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit în zona de nord a județului și mai mult senin în rest. Ninge viscolit în varful Pasului Prislop (între km 156 și km 181). Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat. În zona înaltă de munte suflă cu viteze de până la 60km/h. Izolat în zonele joase se semnalează ceață.

Căt măsoară stratul de zăpadă în județ:

48 cm la stația meteo Iezer, 36 cm la Cavnic, 30 cm în Pasul Gutâi, 24 cm la Băiuț, 22 cm Groșii Țibleșului, 19 cm la Firiza, 17 cm  Borșa, Valea Vaserului și Baia Borșa, 16 cm la Moisei, 7 cm la Sighetu Marmației, 6 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag, 5 cm în Baia Mare.

Prognoza meteo:

Temperatura aerului înregistreaza urmatoarele valori: -15 grade la stația meteo Iezer și Târgu Lăpuș, -11 grade în Baia Mare, la Sighetu Marmației și în Pasul Prislop, -10 grade la Cavnic, -9 grade la Ocna Șugatag, -8 grade la Borșa.

Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil. Izolat și trecător în zona de munte sunt posibile fulguieli. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificari îndeosebi în zona montană înaltă, spulberand zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 1 grad, iar cele minime între -13 și -8 grade, mai scazute în depresiuni, spre -16 grade.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut