Simbolul stațiunii Costinești începe să se scufunde. Epava Evanghelia va rămâne doar o amintire

2 minute de citit
- Publicitate -

Celebra epavă din Costinești are 81 de ani și a eșuat în dreptul stațiunii în urmă cu 55 de ani, astfel devenind unul dintre punctele de atracție pentru turiști.

Din păcate turiștii nu se vor mai putea bucura de acest simbol al litoralului românesc, deoarece aceasta se prăbușește puțin câte puțin din cauza vechimii și a valurilor puternice și violente din timpul sezonului rece, dar și din cauza indiferenței reprezentanțiilor statului.

Nava s-a rupt deja în două, iar partea din spate a navei a început să se scufunde în mare și este periculoasă pentru cei care vor să o exploreze.

Epava navei Evanghelina din Costinești – sursa foto: Dragoș Ștefan Mantoiu (Facebook)

 

Povestea navei Evanghelia a început pe 28 mai 1942, când a fost lansată la apă la șantierele navale Harland and Wolff din Belfast. În perioada celui de-al doilea război mondial a fost cargou american, iar apoi navă comercială, timp în care a purtat mai multe nume. În octombrie 1968 nava grecească a eșuat la circa un kilometru și jumătate distanță de plaja nordică a stațiunii Costinești, într-o zonă numită „Golful francezilor”. Echipajul a cerut ajutor prin radio, dar a transmis greșit coordonatele astfel încât nava a fost căutată în zona Gura Portiței – Vadu. Până când a fost reperat, vasul a eșuat pe un banc de nisip și nu a mai putut fi recuperat.

 

Sursa foto: focuspress.ro

A.M.

 

 

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut