Sighetu Marmației: Proiect Generation-Code® România – unic prin conținutul, mesajul și efectivitatea sa

8 minute de citit
- Publicitate -

Kadar Szonja, CEO Unicorn Land Events și Editura ASKA din Sighetu Marmației atrage atenția asupra unui proiect semnificativ pentru România, unic prin conținutul, mesajul și efectivitatea sa:

1. Proiect Generation-Code® România 

Metoda de psihoterapie Generation-Code® a fost dezvoltată de psihoterapeuta germană Sabine Lück (de la Institut für transgenerative Prozesse – Wendeburg) luând în considerare cele mai recente descoperiri din neurobiologie și epigenetică din domeniul psihoterapeutic și educațional. Cu ajutorul acestei metode este posibilă îndreptarea atenției direct asupra traumei transgeneraționale individuale ca formatoare a identității. În același timp, prin instrumentele metodei (de ex. jocul de terapie si diagnoză Rădăcini Puternice®) se asigură un prim efect terapeutic, de întărire a resurselor. Avantajul extraordinar al metodei este că aceasta se adresează și „prinde la oameni“ din orice tip de context social, deoarece cunoașterea istoriei și originilor este absolut necesară pentru formarea identității ființei umane.

Putem azi să vorbim despre Proiectul Generation-Code® România, datorită d-nei Timea Müller.

Informații relevante despre promotoarea proiectului, Timea Müller

Originară din Sighetu Marmației, jud. Maramureș, Timea Müller a emigrat în Germania în 2007 și acum se reîntoarce în România cu acest proiect. Ea este formată la Institutul pentru Procese Transgeneraționale din Wendeburg, pe care autoarea metodei, Sabine Lück îl coordonează, și tot ea este cea care a convins-o pe aceasta că România are mare nevoie de o împăcare cu propuriul trecut, de prelucrarea moștenirilor complicate din trecutul istoric, așa încât acestea să‐și găsească propriul loc în inimile oamenilor. Și dacă în Germania, o țară extrem de complicată transgenerațional, metoda Generation-Code® ajută, Timea Müller ne asigură, că și în România este posibilă o reconciliere cu propriul trecut pentru o viziune de viitor democratică și umană.

Mai multe despre Timea Müller aici:

https://generationcode.ro/cine-suntem/

În acest context, CE ESTE Proiectul Generation-Code® România?

Proiectul Generation-Code® România se axează pe psihoeducație și cercetare aplicată prin practicarea și predarea metodei de terapie a traumei transgeneraționale Generation‐Code® la nivel colectiv și individual în contextul istoric românesc.

Obiectivele proiectului:

Proiectul Generation‐Code® România abordează integrarea și vindecarea traumelor ancestrale individuale și colective în contextul istoric românesc. Prin colaborarea cu specialiști din domeniul istoriei, etnologiei, antropologiei și a altor științe umane se obține o imagine specifica istoricului românesc și respectiv a traumelor colective și individuale din spațiul numit acum România. Prin metoda Generation‐Code® explorăm aspectele traumei individuale și colective, precum și iluminarea atât a suprapunerilor, cât și a distincțiilor dintre cele două. Metoda Generation-Code® acționează direct asupra traumei transgeneraționale care a creat o fragmentare internă a individului. Aceasta, perpetuată în toate aspectele și straturile sociale a provocat urmări grave pentru individ, societate și cultură. Prin munca terapeutică si pedagogică cu metoda se creează loc pentru noi planuri de viață care corespund adevăratului potențial uman.

Pentru mai multe informații despre proiect vă rugăm să accesați aici:

www.generationcode.ro

Ce aduce proiectul în România?

1. Proiectul a adus și aduce în România împreună cu Editura ASKA Sighet si cu Editura TREI cele mai noi publicații și instrumente de lucru din domeniul epigeneticii și psihoterapiei pentru specialiștii din toate domeniile psihosociale preocupați de aspectele transgeneraționale.

  1. Cursuri de formare – Timea Müller organizează periodic în diferite orașe din România prima formare adresată specialiștilor din domenii psihosociale în lucrul cu jocul de terapie și diagnoză Rădăcini Puternice®- instrumentul metodei de terapie a traumei transgeneraționale Generation‐Code®.

Jocul de terapie Rădăcini Puternice® a fost dezvoltat de psihoterapeuta de familie Sabine Lück pe baza conceptului Generation-Code® luând în considerare cele mai recente descoperiri din neurobiologie și epigenetică pentru domeniul psihoterapeutic și educaţional.

DE REȚINUT!!

Accesul la cursurile de formare este contra cost.

La aceste cursuri se oferă doua locuri gratuite pentru persoanele care lucrează voluntar cu grupuri defavorizate sau care nu au posibilități financiare.

Amănunte despre conținutul formării și despre posibilitatea de înscriere la cursuri, găsiți aici:

https://generationcode.ro/radacini-puternice

Persoanele certificate în această metodă se angajează contractual să practice gratuit cel puțin o data pe an cu oameni din medii defavorizate. Ei sunt organizați intr-un mare grup de lucru numit Cooperativa Rădăcini Puternice®. Până acum au fost formate peste 50 de persoane din diferite zone ale României.

Acestea pot fi accesate aici:

Networking

3. workshop-uri interactive, seminarii, inițiative și proiecte cu impact social, participanții la proiect din toate păturile sociale investighează în mod activ aceste experiențe în interiorul lor, unii cu alții și în cadrul domeniilor lor colective, pentru a ajunge, în cele din urmă, la o mai mare claritate și reziliență față de evenimentele mici și mari care modelează viața, individual și colectiv.

Participarea la aceste evenimente interactive este pe baza de donație către o asociație locală, din orașul sau satul în care se desfășoară seria de evenimente.

Aceste evenimente ilustrează și încurajează abordarea unor modele diverse de conștientizare a traumelor colective și individuale cu caracter istoric și vindecarea acestora prin reconcilierea și integrarea trecutului istoric în viața de zi cu zi.

Seria de evenimente este parte a unui „turneu“ în orașele și satele din România inițiat de Timea Müller, promotoarea proiectului Generation‐Code® România. Obiectivul acestui turneu care a început în aprilie anul acesta la Brașov este de aduce în discuție în toate păturile sociale traumele inter- și transgeneraționale, punând accent pe caracterul istoric și colectiv al acestora, dar și pe consecințele sale psihologice și fiziologice, resimțite individual.

Accesând acest link puteți vedea cum a fost evenimentul din Brașov:

https://generationcode.ro/eveniment/curs-de-formare-radacini-puternice-brasov-2/

Continuând seria de evenimente, în cadrul acestui proiect Unicorn Land Events organizează în România împreună Proiect Generation-Code® România, cu Editura Trei și diferiți colaboratori locali seria de evenimente TRAUMĂ – MEMORIE – ACCEPTARE / Trauma transgenerațională în literatură, artă, știință, educație, joc și psihoterapie.

Acest subiect este tratat în manieră pluridisciplinară, de la arta la lectură până la comunicare științifică, de la prelucrări ludice ale istoriei familiale până la abordarea psihoterapeutică și pedagogică prin intermediul metodei Generation-Code® și practicarea jocului de terapie Rădăcini puternice®.

Accesând acest link puteți vedea programul evenimentului TMA din Sighet.

https://fb.me/e/3CluoWqkt

Evenimentul TRAUMĂ – MEMORIE – ACCEPTARE va avea loc între 10-19 august 2023 la Sighetu Marmației și Breb. Formarea Rădăcini Puternice va avea loc în cadrul evenimentului, și se va desfășura între 11-13 august 2023.

Toate acestea sunt posibile datorită:

Echipei Proiectului Generation-Code® România:

1. Timea Müller – Fondatoare Proiect Generation-Code® România – Sociopshihopedagog, profesionist în practica sistemică familială, cu specializare în procese transgenerative, de migrație și integrare

2. Dr. Diana Chiosa – Membru Fondator Proiect Generation-Code® România – cercetare, epigenetică și salutogeneză, medic, psohoterapeut i.f., practitioner Rădăcini Puternice®

3. Frasin Cristina – Membru Fondator Proiect Generation-Code® România – proiect management , social și formare

4. Szonia Kadar- Proiect Generation-Code® România – Unicord Land Events – event Management, social

5. Andreea – Cristina Mircea, NINANINA Studio – design și concept.

6. Claudiu Oană – suport tehnic și online.

Și bineînțeles participării entuziaste a tuturor colaboratorilor din fiecare oraș în care inițiem evenimentele noastre!, arată organizatoarele și inițiatoarele proiectului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut