Obiceiurile alimentare sănătoase și corecte se învață încă din primii ani de viață. În acest sens, în afară de părinți, cadrele medicale au un rol esențial în implementarea acestor obiceiuri astfel încât copiii să ajungă adulți sănătoși și să aibă o alimentație echilibrată și la vârste mai înaintate.
”Această tematică a fost dezbătută luni, 10 martie, la Creșa nr. 3 din Baia Mare, unde antepreșcolarii și cadrele didactice au participat la un joc educativ prin care să distingă alimentele sănătoase de cele nesănătoase. Activitatea a fost coordonată de către asistentul medical din cadrul Serviciului Medicină Școlară și Universitară, din subordinea Direcției de Asistență Socială Baia Mare.
Astfel, prin imagini sugestive, alimentele nesănătoase au fost aruncate la gunoi, pe când cele sănătoase au fost folosite pentru consum. Totuși regula de bază rămâne moderația și echilibrul în consumul alimentelor”, precizează Direcția de Asistență Socială Baia Mare.