Se scumpește curentul. Românii vor plăti facturi mai mari începând cu această lună

2 minute de citit
- Publicitate -

Începând din luna ianuarie 2024, facturile de curent vor fi mai mari din cauza creșterii tarifelor de distribuție şi transport.

Potrivit ANRE, media creșterilor de preț este de 3,4% pentru operatorii de distribuție energie electrică, iar pentru operatorul de transport cu 1,50%. Majorările pot ajunge și până la 6% pentru anumite zone.

În cazul unei creșteri de 5% a tarifului, la un consum de 150 de kw, se va achita după majorare 39 de lei, deși până acum prețul era de 37,5 lei. Distribuitorii spun că este nevoie de creșterea tarifelor pentru a fi îmbunătățite rețelele.

Vestea bună pentru o parte dintre români este că valabilitatea voucherelor pentru energie electrică a fost prelungită.

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că voucherele de energie au fost prelungite până în 31 martie 2024, față de 31 decembrie 2023, cum era termenul inițial.

„Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie: am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024. Termenul inițial era 31 decembrie 2023”, a anunțat ministrul Adrian Câciu.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut