Se circulă în condiții de iarnă. Zăpadă frământată și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

3 minute de citit
- Publicitate -

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Au cazut precipitații sub formă de ploaie în zonele joase, iar în rest a nins. Zăpada frământată se găseste depusă pe carosabilul DN18 în Pasul Gutâi și Dealul Hera. Celelalte  sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. Angajații au intervenit cu 31 utilaje și au împrăștiat 220 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. S-a acționat cu 33 utilaje și au răspândit 608 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Cad precipitații slabe sub forma de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele joase din județ. La munte ninge, iar în zona montană înaltă ninsoarea este viscolită. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 si km 165. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări în zona de munte de până la 50 km/h. Se acționează cu utilaje și material antiderapant în zonele montane.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Exploatarea acumularii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsura până la 85 cm la stația meteo Iezer, 17 cm la Ocna Șugatag, 15 cm la Săcel, 13 cm la Baiuț și Strâmtura, 8 cm în Baia Borșa, 2 cm la Sighetu Marmației, Temperatura aerului înregistrează urmatoarele valori: -5 grade în Pasul Prislop, -4 grade la stația meteo Iezer, – 2 grade în Gutâi, -1 grad la Borșa, Ocna Șugatag și Cavnic, 0 grade la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 1 grad în Baia Mare.

Comitetul Judeșean pentru Situații de Urgență recomandă conducatorilor auto să conducă cu prudență, să își adapteze viteza la condițiile de trafic, să păstreze o distanță de siguranță între vehicule, să evite depășirile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire. Reamintim de obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă pe drumurile cu zăpadă, gheață sau polei.

Actualizare

Zapada framântată cu grosimea de până la 1 cm se gasește depusă pe DN18, în Pasul Gutâi, între km 22 si km 35. Pe DN18, în Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm, între km 152 si km 181. Celelalte sectoare de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Angajaății au acționat cu 18 utilaje și au împrăștiat 120 tone de material antiderapant. Se lucreză cu freza pe DN18, în Pasul Prislop, respectiv cu utilaje și material antiderapant în cele două pasuri montane, pe DN18. Cerul este acoperit. În zonele joase precipițatiile sunt sub formă de ploaie și lapoviță. La munte ninge. În zona montană înaltă, peste 1700 de metri, ninsoarea este viscolită, vânt în rafale, viteza 50 km/h Vizibilitatea în trafic este, redusă sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175 km.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut