”Şcoala Altfel” va fi dedicată mai ales prevenirii violenţei în şcoli şi a consumului de droguri

1 minute de citit
- Publicitate -

În anul școlar 2023-2024, programul „Săptămâna Şcoala Altfel” va fi dedicat prevenirii violenţei în şcoli şi a adicţiilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Ne-am propus ca, în acest an şcolar, ‘Şcoala Altfel’ să fie dedicată tematicii de prevenire a violenţei şcolii şi de prevenire a adicţiilor. Din punct de vedere al sistemului educaţional, trebuie să creştem nivelul de informare cu privire la riscurile adicţiilor de tot felul.

De aceea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, ne propunem să intensificăm cursurile şi campaniile de prevenire şi de informare, să creştem numărul de elevi care beneficiază de opţionalul naţional ‘Educaţie pentru sănătate’, disponibil elevilor din clasa I până la clasa a XII-a şi să discutăm pentru noul cadru curricular ce va fi pus în practică din anul şcolar 2025 – 2026.

Se pot face elemente de prevenţie la biologie, la chimie, la dirigenţie. Avem nevoie de o abordare integrată şi, mai ales, avem nevoie de specialişti, de oameni care să poată preda, care să poată transmite elevilor cunoştinţele necesare”, a afirmat Deca.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut