Scade constant încrederea românilor în Guvern și Parlament

2 minute de citit
- Publicitate -

Preşedintele Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate în România, apoi Gabriela Firea, iar pe locul trei se află Diana Şoşoacă, înaintea lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și George Simion, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

În altă ordine de idei, românii își pierd constant încrederea în Parlament și Guvern (nicio noutate aici), dar au în continuare încredere în Biserică și Armată.

Potrivit directorului INSCOP, percepția românilor a fost erodată de pandemie, criza economică, dificultăţile sociale și schimbările de la guvernare.

Inconstanța în decizii pare o altă posibilitate de erodare a încrederii în autoritatea statului. Biserica scade oarecum procentual, la 62.5%, față de 65.2%  cât era în 2013.

În preferințele cetățenilor urmează Nato, UE, Poliția, BNR, Primăria și Președinția.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut