„Satul de pe Deal” a găzduit evenimentul ”Crăciun în Maramureș”

1 minute de citit
- Publicitate -

Pe o vreme frumoasă și caldă, Muzeul Satului din Baia Mare a găzduit în 27 decembrie evenimentul ”Crăciun în Maramureș” organizat de Consiliul Județean Maramureș şi Organizația de Management al Destinației Județene, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

Cea de-a XV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș” a debutat cu o paradă a colindătorilor veniți din toate zonele Maramureşului, condusă de căruțe trase de cai, pe traseul strada Gheorghe Șincai nr. 46 – Piața Libertății – Podul Viilor – Stadionul Municipal – Muzeul Satului din Baia Mare.

Alături de numeroase grupuri de colindători din comunele maramureşene Fărcașa, Budești, Săcălășeni, Târgu Lăpuș, Dumbrăvița Coaș, Lucăcești, Gârdani, Poienile de sub Munte, Băsești Șomcuta Mare, pe scenă au urcat și îndrăgiții artiști Paula Hriscu, Virginia Irimuș, Frații Chindriș și Anda Horoba care au vestit bucuria Nașterii Domnului.

Bunătățile pregătite de organizatori, tradițiile specifice Crăciunului și invitații pe sufletul tuturor au făcut ca manifestarea să fie una reușită, iar numărul mare de participanți demonstrează acest fapt.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut