Sâmbătă a fost cea mai caldă zi de 21 octombrie din istorie

2 minute de citit
- Publicitate -

Recorduri de temperaturi maxime pentru octombrie în mai multe orașe din țară. Sâmbătă a fost cea mai călduroasă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători. Au fost 35 de grade la Turnu Măgurele și Bechet, iar în Moldova s-au înregistrat maxime de 33 de grade în mai multe orașe, inclusiv la Iași. Și buzoienii au avut parte de o după-amiază cu 32 de grade și soare arzător. Astfel, oamenii și-au lăsat treburile deoparte și au ieșit în aer liber, la relaxare și o baie de soare. Meteorologii prognozează și pentru săptămâna viitoare temperaturi foarte ridicate.

Locuitorii din Buzău au avut parte de un sfârșit de săptămână cu temperaturi aproape caniculare. Copiii s-au jucat la fântânile arteziene din centrul orașului, s-au bucurat și au alergat în soarele arzător. Părinții sunt însă îngrijorați de căldurile prea mari pentru această perioadă.

Chiar dacă sunt iubitori de căldură și soare, și vârstnicii cred că temperaturile de peste 30 de grade în această perioadă a anului sunt anormale.

Vremea deosebit de caldă pentru a treia decadă a lunii octombrie îi afectează și pe ieșeni, unde maxima de ieri a fost de 33 de grade Celsius.

Cercetătorii spun că valul de căldură nu le priește plantelor acum, când ar fi trebuit să intre în repaus biologic.

Schimbările climatice sunt o provocare pentru oamenii de știință.

Plantarea perdelelor forestiere, ca o măsură la îndemână și nu foarte costisitoare, este legiferată de ani buni, dar lucrurile bat pasul pe loc.

În zilele următoare, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. În partea de sud și de sud-est se vor atinge maxime de 29 de grade.

Sursa: m.stiri.tvr.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut