S-a inaugurat Căminul Cultural din Chiuzbaia

1 minute de citit
- Publicitate -
Sâmbătă, 10 februarie, a avut loc evenimentul de inaugurare a Căminului Cultural din Chiuzbaia. Întreaga comunitate chiuzbăiană şi băiespriană s-a reunit pentru a sărbători redarea lui către oamenii locului.
„Cu rugăciune, cântec, dans și voie bună am simțit împreună suflul unei comunitati care avea nevoie de un loc unde să se strângă, să fie unită și să sărbătorească împreună.
Am început cu o rugăciune, așa cum se cuvine și cu cuvinte înțelepte din partea părintelui Mada care a slujit în comunitate mulți, mulți ani.
Spectacolul a fost unul deosebit, mijlocit de partenerii noștri de la Gal Mara Natur reprezentat de chiuzbăianul Avram Florin. Cu standuri prezentate de sate membre ale asociației, cântec și dansuri populare, am avut parte de un spectacol pe cinste”, a spus Alin Bîrda, primarul oraşului Baia Sprie.
Cei prezenţi s-au bucurat de un program artistic deosebit alături de artiştii Virginia Irimuş, Ghiţă Breban, Mariana Cânţa, Daniel Breban şi ansamblurile folclorice: „Măgura” din Cerneşti, „Ţibleşul” din Groşii Ţibleşului, „Doruleţul” din Coaş, „Doina Lăpuşului” din Lăpuş, Chiuzbaia, Ansamblul Folcloric „Stibina” al Şcolii Gimnaziale din Baia Sprie şi Corala Şişeşti.
Tot în cadrului manifestării au fost organizate standuri cu produse locale și traditionale.
- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut