S-a dat startul înscrierilor în învățământul primar 2023 – 2024

2 minute de citit
- Publicitate -

În data de 3 mai a început prima etapă de înscrieri în învățământul primar 2023 care va dura până în data de 18 mai.

În această perioadă părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa cererile-tip de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Actele necesare pentru înscriere care vor fi depuse în perioada 3 – 18 mai sunt următoarele:

  • copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • copie şi original – certificatul de naştere al copilului
  • recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare  (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv)

În cazul înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, sunt necesare și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Criteriile generale de departajare sunt disponibile și pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție în situația în care copilul nu este înscris la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere.

Lista elevilor înscriși și lista locurilor libere vor fi afișate pe data de 31 mai.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut